Rosario Kerk Sassari

De Rosario Kerk staat aan het Piazza Castello in het historische centrum van Sassari. De grootste attractie van deze in de 17e eeuw opgetrokken kerk is het “Retabel van de Rozenkrans” op het hoofdaltaar. De kerk is het beginpunt van de traditionele kandelaarsoptocht op 14 Augustus.

Rosario Kerk Sassari

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Chiesa del Rosario – Piazza Rosario, 2 – Sassari. Openingstijden onbekend. Toegang is gratis.

Geschiedenis en beschrijving

De Chiesa del Rosario staat aan het begin van de Via Arborea. Constructie van zowel de kerk zelf als het bijbehorende klooster begon in 1635. In 1656 werd de kerk aan de Rosario Broederschap toevertrouwd. Deze orde begon meteen met een verbouwing, die pas tegen het einde van de eeuw voltooid werd.

De huidige façade is in 1759 ontworpen door de lokale architect Gavino Pirinu. Het ontwerp is typisch voor dat van de meeste in de 17e en 18e eeuw in Sassari gebouwde kerken.

De klokkentoren wordt door een koepeltje bekroond.

Het interieur bestaat uit een enkel schip, dat aan weerszijden drie kapellen heeft.

De grootste attractie is het houten hoofdaltaar, dat “Retabel van de Rozenkrans” genoemd wordt. Het stamt uit 1682 en wordt gekenmerkt door prachtig inlegwerk. Het altaar wordt bekroond door een hoog-reliëf met een “Madonna met Kind die de Rozenkrans aan de Heiligen Domenico en Caterina van Siena overhandigt”.

Optocht

Het is bij deze kerk dat elk jaar op 14 Augustus de processie die bekend staat als de Faradda dei Candelieri begint. Hierbij worden een aantal enorme houten kruizen door de stad naar de Sant Maria in Betlem Kerk gedragen.

Piazza Rosario, 2 – Sassari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email