Alles over Salerno

Salerno

Salerno is een kustplaats en hoofdstad van de gelijknamige provincie in de regio Campanië in Italië. Het ligt net ten zuiden van de Amalfikust en is een leuke plek om dit veel duurdere deel van de kust te verkennen.

Salerno

Bezienswaardigheden

Kathedraal Salerno
Kathedraal

Het is slechts een korte wandeling van het station naar het historische centrum van Salerno. De kortste route is via de parallel aan de Lungomare lopende Corso Vittorio Emanuele.

Het Piazza Flavio Gioia is een mooi klein rond pleintje met een centrale fontein, net voordat de eigenlijke binnenstad begint.

Op het punt waar de Corso Vittorio Emanuele versmalt, begint het centrum. De hoofdstraat, en belangrijkste winkelstraat, is de Via dei Mercanti.

De beroemdste kerk van de stad is de Kathedraal met de mooie quadriportico. De Evangelist Mattheüs ligt in de crypte van deze Duomo begraven.

Een van de grootste attracties van Salerno is het Castello di Arechi, dat hoog boven de stad ligt en een prachtig panorama, dat zelfs de Amalfikust omvat, biedt. Het is ook de zetel van het Museo Storico di Salerno.

De Santa Maria de Lama Basiliek in het middeleeuwse deel van de stad staat bekend vanwege twee fresco-cyclussen in de crypte.

Het Palazzo di Città is in de fascistische tijd gebouwd.

Salerno

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email