San Benedetto Kerk Salerno (en Archeologisch Museum)

De San Benedetto Kerk in Salerno maakt deel uit van een monumentaal complex. Een deel van dit complex wordt tegenwoordig gebruikt als zetel van het Archeologisch Museum van de stad.

San Benedetto Kerk Salerno

Nuttige informatie

Adres: Via S. Benedetto, 28 – 84100 Salerno. Telefoon: (+39) 089233716. Openingstijden kerk: Van 10.00 tot 12.00 en van 17.00 tot 19.00 uur. Toegangsprijs kerk: Gratis. Openingstijden museum: Dinsdag t/m zondang van 09.30 tot 19.30 uur. Toegangsprijs museum: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving San Benedetto Kerk

Het San Benedetto Complex is tussen de 7e en de 9e eeuw gebouwd. Het staat op de oostelijke zijde van de door Arechi II gebouwde stadsmuur. Dit werd de Hortus Magnus genoemd. In 930 werd het klooster een abdij.

Paus Gregorius VII, de drijvende kracht achter de Gregoriaanse kerhervorming, zou in 1085 in de abdij zijn laatste adem uitblazen.

In de 17e eeuw vond een ingrijpende verbouwing plaats.

In de Napoleontische tijd werden veel kloosters gesloten. In 1807 werd het San Benedetto Klooster tot militaire kazerne omgevormd, terwijl de kerk een nieuwe functie kreeg als “Koninklijk Theater”.

Pas een eeuw later kwam het gebouw terug in handen van de kerk.

In de 17e eeuw vond een ingrijpende verbouwing plaats.

De fresco in de crypte stamt uit de 13e eeuw.

De quadriportico die deel uitmaakte van de kerk werd tegen het einde van de 14e eeuw in het koninklijk paleis van Margherita di Durazzo geïncorporeerd. Dit deel van het complex is nu de zetel van het Museo Archeologico Provinciale.

Archeologisch Museum Salerno

Het Provinciaal Archeologisch Museum van Salerno is in 1927 gesticht. De verzameling van dit museum bestaat uit in de streek rond Salerno gevonden voorwerpen. Deze streek omvat de het platteland rond de rivier de Picentino en het voormalige Lucania, dat min of meer het grondgebied van het tegenwoordige Basilicata omvat.

De Lucaniërs waren de streek rond de 5e eeuw voor Christus binnengevallen.

Hoogtepunten

De in de necropolissen van Fratte, Palinuro en Pontecagnano gevonden in tombes gevonden voorwerpen.

Uit de Romeinse tijd is een uit de 1e eeuw voor Chr. afkomstig bronzen hoofd van Apollo te zien. Dit hoofd, dat waarschijnlijk deel uitmaakte van een meer dan levensgroot standbeeld, is bij toeval in de zee gevonden. Men denkt dat het door een lokale beeldhouwer genaamd Pasiteles gemaakt is.

Er is ook een collectie schilderijen van de hand van Spaanse meesters uit de 15e tot de 18e eeuw.

San Benedetto Kerk, Salerno

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email