San Bernardino Kerk Urbino

De San Bernardino Kerk staat op de San Donato  heuvel net buiten het historische centrum van Urbino. De kerk is gebouwd in opdracht van Federico da Montefeltre en was bedoeld als mausoleum voor hemzelf en zijn familie.

San Bernardino Kerk Urbino

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via Ca’ Corona – 61029 Urbino tel. +39 +39 0722.320539). Openingstijden: Van 08.00 tot 18.00 uur. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

De Chiesa di San Bernardino is tegen het einde van de 15e eeuw gebouwd. Oorspronkelijk dacht men dat de kerk door Bramante ontworpen was, maar tegenwoordig gelooft men, vooral vanwege de typische stijl van het exterieur, dat de architekt Francesco di Giorgio Martini was.

De opdrachtgever tot de bouw was Federico da Montefeltro, die de kerk tot hertogelijk mausoleum wilde maken. Toen de hertog in 1482 stierf was de kerk echter nog niet af en dus werd hij zolang in de San Donato Kerk begraven.

De kerk bestaat uit een enkel schip. Aan het einde van dit schip bevindt zich het rechthoekige koor, dat een latere toevoeging is. De muur wordt door een kroonlijst in twee niveaus verdeeld. Het koorgewelf rust op deze lijst.

In de twee barokke sarcofagen die tegenover elkaar bij de ingang staan liggen Federico da Montefeltre en diens zoon Guidobaldo. De twee marmeren borstbeelden worden aan Girolamo Campagna toegeschreven.

Tot 1810 kon men in de kerk de Pala Montefeltre van de hand van Piero della Francesca bezichtigen, maar deze wordt nu in de Pinacoteca di Brera in Milaan tentoongesteld.

Via Ca’ Corona – Urbino

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email