San Biagio Kerk Catania

De San Biagio Kerk staat aan het Piazza Stesicoro en wordt ook wel Sant’Agata alle Fornace Kerk genoemd. Net als veel kerken in Catania is ze in de 18e eeuw, na de aardbeving van 1693, opgetrokken. De kerk staat volgens de overlevering op de plek waar Sant’Agata de marteldood stierf. Achter de neo-klassieke façade is een sober interieur.

Adres, openingstijden en toegangsprijs

De San Biagio Kerk staat aan het Piazza Stesicoro. Telefoon: +39 095 7159360. Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 12.00 en van 15.00 tot 19.00 uur; zondag van 09.00 tot 13.00 uur. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

San Biagio Kerk Catania
San Biagio Kerk

De San Biagio Kerk staat recht tegenover de grote sleuf waar de ruïnes van het Amfitheater te zien zijn. De façade van de kerk stamt uit het einde van de 18e eeuw.

De eerste versie van de kerk is in 1098 gebouwd, maar na de aardbeving van 1693 werd ze op aandringen van bisschop Andrea Riggio opnieuw opgebouwd.

De linkerkapel in het presbyterium is gewijd aan de Kruisiging, de rechter aan Sant’Agata. In deze kapel bevindt zich een relikwie die de Fornace (“steenoven”) van Sant’Agata genoemd wordt. Een inscriptie verwijst naar de marteling met brandende steenkool die de heilige had moeten ondergaan.

San Biagio Kerk – Piazza Stesicoro, Catania

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email