San Donato Kerk Scarlino

De San Donato Kerk is waarschijnlijk in de 12e eeuw gebouwd en is dus één van de oudste kerken van Scarlino. Het bijbehorende klooster werd in het begin van de 19e eeuw opgedeeld om voor verschillende doeleinden gebruikt te worden. In de kerk zelf zijn nog een aantal mooie kunstwerken te zien.

San Donato Kerk Scarlino

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via Martiri Di Superga 8, Scarlino. Tel: +39 056637257. Openingstijden: Onbekend. Toegang: Gratis.

Geschiedenis

De San Donato Kerk is een van de oudste kerken van Scarlino. De kerk wordt algenoemd in een document uit 1188 en men neemt daarom aan dat ze in de 12e eeuw gebouwd is.

In het begin van de 18e eeuw werden zowel de kerk als het bijbehorende klooster verder uitgebreid.In 1906 werden religieuze ordes afgeschaft. Toen dit gebeurde werd het klooster in verschillende stukken, met verschillende functies, opgedeeld.

Beschrijving

De San Donato Kerk is in de Romaanse stijl gebouwd. De façade wordt gekenmerkt door een lunette en een roosvenster. De klokkentoren eindigt in piramide-vormige spits.

Hoogtepunten Interieur

De tombe van Vanni en Emanuele Appiani is gemaakt door Andrea Guardi.

De zogeheten Volto Santo di Lucca is een paneel waarop Christus tijdens de kruisiging afgebeeld wordt, tussen de Heiligen Rocco en Hiëronymus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email