San Francesco d’Assisi Kerk Catania

De San Francesco d’Assisi all’Immacolata Kerk stamt uit het begin van de 18e eeuw en staat aan het Piazza San Francesco d’Assisi in Catania. De barokke façade wordt door een brede trap voorafgegaan. Het interieur bestaat uit drie schepen, elk met een apsis.

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het adres van de Chiesa di San Francesco d’Assisi all’Immacolata is Piazza San Francesco, snc – Catania. Telefoon: +39 095 317687 of 095 312103. Openingstijden: Van 08.30 tot 12.00 en van 17.00 tot 19.00 uur.

Geschiedenis en beschrijving

De geschiedenis van de San Francesco d’Assisi Kerk is nauw verbonden met de figuur van koningin Eleonara van Anjou. Zij was niet enkel de echtgenote van koning Ferdinand II van Aragon, maar ook de zus van de heilige Lodewijk van Toulouse.

Een gedenkplaat in de kerk herinnert eraan dat de koningin er begraven is.

Een schilderij van de hand van een anonieme 18e eeuwse kunstenaar links van de ingang verbeeldt de koningin met de heilige Clara, stichtster van de Klarissen Kloosterorde.

Het ruime, goed verlichte interieur van de kerk wordt opgeluisterd door schilderijen van onder andere P. Liotta, G. Rapisardi en G. Zacco.

Het presbyterium wordt door een namaak-koepel bedekt. Het schilderij achter het 16e eeuwse altaar verbeeldt de “Aflaat van de Porziuncola” en is door F. Battaglia geschilderd.

Als kind speelde de beroemde componist Vincenzo Bellini op het orgel rechts van het altaar. Hij woonde in het Palazzo Gravina- Cruyllas tegenover de kerk dat nu als museum gebruikt wordt.

San Francesco d’Assisi Kerk – Piazza San Francesco, Catania

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email