San Francesco Kerk Carrara

De San Francesco Kerk en het bijbehorende klooster in Carrara zijn in de 17e eeuw gebouwd. Vanaf de Napoleontische tijd is het klooster voor allerlei doeleinden gebruikt. Vanaf 2012 is het de zetel van het Centro Arti Plastiche, een museum voor contemporaine kunst.

San Francesco Kerk Carrara

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via Verdi, 43, 54033 Carrara (tel. +39 0585 71884). Openingstijden Centro Arti Plastiche: Zomertijd van 09.30 tot 12.30 en van donderdag t/m zondag ook van 20.30 tot 23.30 uur; wintertijd van 09.30 tot 12.30 en van 15.30 tot 18.30 uur. Gesloten: Maandag. Toegangsprijs: 5 Euro; 65+: 3 Euro. Bij het kaartje is een bezoek aan het Museo Civico del Marmo inbegrepen.

Geschiedenis en beschrijving

San Francesco Kerk Carrara
San Francesco Kerk

De San Francesco Kerk en het bijbehorende klooster zijn in 1623 gebouwd. Het complex is volgens de typisch Benediktijner architectuur opgetrokken.

De kloostergang wordt op de begane grond aan alle zijden door een portico omlijst. Op de eerste verdieping is dit slechts aan drie kanten.

Aan de westkant is er op de bovenste verdieping nog een kloostergang, die waarschijnlijk als terras richting stad fungeerde.

Het portaal onder de portico van de kerk en de ingang tot het koor zijn dichtgemetseld.

In de tijd van Napoleon werden kerk zowel als klooster omgebouwd tot atelier en opslagruimte voor beeldende kunst.

Ne de eenwording van Italië deed het klooster eerst dienst als school, vervolgens als ziekenhuis en uiteindelijk als verpleeghuis.

Na jarenlang verwaarloosd te zijn is het sinds 2012 de zetel van het Centro Arti Plastiche, waar een deel van de kunstverzameling van de gemeente tentoongesteld wordt.

Via Verdi, 43 – Carrara

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email