San Francesco Kerk Rieti

De San Francesco Kerk in Rieti is in de 15e eeuw door de Orde der Franciscaners gebouwd. De stijl is Gotisch-Romaans en de façade wordt gekenmerkt door een eenvoudige stenen fronton. Het is vanuit deze drie schepen tellende kerk dat de Sant’Antonio Processie elk jaar begint.

Openingstijden en toegangsprijs

De kerk is tijdens de misuren geopend. Toegang is gratis.

San Francesco Kerk Rieti

San Francesco Kerk Rieti
Facade

De Sint-Franciscus Kerk in Rieti staat aan het gelijknamige plein waaromheen zich in de loop der tijd de burcht ontwikkeld heeft.

Er moeten enkele trappen beklommen worden om het portaal te bereiken. Langs dit portaal staan zuiltjes die in een ronde boog die de lunette omlijst overgaan.

Het interieur bestaat uit drie schepen. Het oorspronkelijke barokke plafond is bij een brand in 1898 verloren gegaan en door een houten dakstoel vervangen.

Naast de kerk bevindt zich het San Bernardino Oratorium. Aan de andere zijde stroomt de rivier de Velino. Omdat deze rivier regelmatig overstroomt heeft men de vloer van de kerk opgehoogd.

Een hoogtepunt van de Chiesa di San Francesco wordt gevormd door de mooie kloostergang, die men door een deur rechts van de ingang kan betreden.

Adres

Het adres van de Chiesa di San Francesco is Piazza San Francesco.

San Francesco Kerk – Piazza San Francesco, Rieti

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email