San Giorgio al Corso Kerk Reggio Calabria

De San Giorgio al Corso Kerk staat langs de Corso Garibaldi, de hoofdstraat van Reggio Calabria. De kerk, die ook bekend staat als Tempio della Vittoria, is oorspronkelijk tegen het einde van de 16e eeuw gebouwd. Na als resultaat van de aardbeving in 1908 met de grond gelijk gemaakt te zijn, werd de huidige versie in 1935 ingewijd.

San Giorgio al Corso Kerk Reggio Calabria

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Chiesa di San Giorgio al Corso – Corso Giuseppe Garibaldi, 303, 89125 Reggio Calabria. Telefoon: . Openingstijden: . Openingstijden: . Toegangsprijs: . Nederlandse naam: Sint-Joriskerk.

Geschiedenis en beschrijving

San Giorgio al Corso Kerk Reggio Calabria
Koepel van de Sint-Joris Kerk

De San Giorgio al Corso Kerk is gewijd aan de patroonheilige van Reggio Calabria, Sint-Joris. De kerk is in 1596 gebouwd, maar ze is pas vanaf 1935 in de tegenwoordige staat te zien. Na de aardbeving van 1908 moest ze namelijk geheel opnieuw opgebouwd worden. Dit gebeurde naar een project van de architect Camillo Autore.

De façade wordt gekenmerkt door een kalssieke stijl, met een groot portaal. Het glas-in-lood venster boven deze ingang wordt opgeluisterd door een afbeeding van Sint-Joris die de draak verslaat.

De bas-reliëfs op en naast het portaal tonen gebeurtenissen uit de Eerste Wereldoorlog samen met plekken waar deze scènes zich afspeelden. Behalve aan Sint-Joris is de kerk gewijd aan de oorlogsslachtoffers en de namen van de plaatsen waar Italiaanse soldaten gesneuveld zijn worden hier dan ook genoemd.

Het vloerplan is een Latijns kruis en de kerk bestaat uit een enkel schip met aan elke kant vier kapellen. De apsis is met mozaïeken versierd, die Christus met enkele heiligen en de Evangelisten verbeelden. De vloer en de wanden zijn met platen grijs marmer uit Billiemi betegeld. De witte stenen die als versiering van deze muren dienst doen zijn uit Trani afkomstig.

Aan de zijkanten van het schip staan een aantal moderne standbeelden die verschillende heiligen verbeelden. Andere ornamenten zijn een borstbeeld van Sint-Joris en een 19e eeuws schilderij dat de Madonna del Rosario verbeeldt.

Het altaar is gemaakt van groen en zwart marmer.

Corso Garibaldi, 303 – Reggio Calabria

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email