San Giorgio Kerk Brescia

De San Giorgio Kerk in Brescia is in de tweede helft van de 13e eeuw gebouwd. De huidige aanblik is echter het resultaat van een 20e eeuwse verbouwing. De façade wordt gekenmerkt door een marmeren portaal en een indrukwekkende trap. De fresco’s die het interieur opluisteren stammen grotendeels uit de 13e eeuw. Tegenwoordig wordt het gebouw voor congressen en andere evenementen gebruikt.

San Giorgio Kerk Brescia

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Piazzetta San Giorgio, 2 – 25122 – Brescia. Tel. +39 030.2977833/834. Openingstijden: Zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Geschiedenis en beschrijving

San Giorgio Kerk Brescia
San Giorgio Kerk

De San Giorgio Kerk is in de vroege middeleeuwen gebouwd, al was het toen nog een privé-oratorium. In de tweede helft werd het de zetel van de Frati Minori “minderbroeders”. Tegen het einde van de 16e eeuw nam de Broederschap van Santa Maria della Misercordia de kerk over. Deze broederschap was in het leven groepen om terdoodveroordeelden bij te staan.

De dubbele trap die naar de ingang voert stamt uit 1639.

Het interieur bestaat, zoals gewoonlijk bij Romaanse kerken uit de 12e eeuw, uit drie schepen. Deze eindigen alle in een apsis. Elkaar afwisselende pilaren en zuilen ondersteunen een cassettengewelf, dat in de 17e eeuw met fresco’s versierd is. De schilders, Antonio Sorisene en Pompeo Ghitti, kozen voor landschapsmotieven.

Langs de muren en in de apsissen zijn verschillende fragmenten van 15e eeuwse schilderingen te zien. Een hoogtepunt is de “Sant’Anna op de Troon met Maria en Christus op haar schoot” uit het begin van de 14e eeuw.

Veel schilderijen die oporspronkelijk in deze kerk hingen zijn nu in het Museo Diocesano van Brescia te zien.

Piazzetta San Giorgio, 2 – Brescia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email