San Giovanni Battista Kerk Assisi (Rivotorto)

De San Giovanni Battista Kerk staat ongeveer drie kilometer buiten het centrum van Assisi, aan de Via San Francesco. De kerk staat precies op het punt waarop deze straat in drie richtingen verder gaat, onder de namen Via della Regola, Via Liveranio en Via del Passaggio Vecchio.

San Giovanni Battista Kerk Assisi

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via della Regola – Assisi (Rivotorto). Telefoon: +39 075 8064028.

Geschiedenis en beschrijving

Het San Giovanni Battista Oratorium is gewijd aan de ondertussen opgeheven broederschap van dezelfde naam.

Toen Napoleon in het begin van de 19e eeuw verbood om nog mensen in kerken te begraven, werd er naast de kerk een kerkhof gebouwd.

De kerk werd in de jaren ’80 gerestaureerd. Dit gebeurde op initiatief van een door vrouwen gerunde lekengenootschap. Dit Istituto Secolare delle Missionarie del Vangelo verzorgt nog steeds het onderhoud van de kerk.

Na de aardbeving van 1997 was een nieuwe restauratie nodig.

Er zijn drie door anonieme artiesten gemaakte fresco’s in de kerk te zien. De centrale “Doop van Christus in de Jordaan” is in 1564 geschilderd. De rechterschildering toont “Maria met Sint-Franciscus en Sant’Antonio Abate”. De fresco aan de linkerzijde vertegenwoordigt “Maria met kind en de heiligen Rocco, Antonio da Padova en Sebastiano. Eronder zijn nog twee personages afgebeeld, meteen boek, een iris en een hart.

San Giovanni Battista Kerk, Assisi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email