San Giovanni Catacomben Syracuse

De  San Giovanni Catacomben zijn de bekendste catacomben van Syracuse. Ze bevinden zich onder de basiliek van dezelfde naam en zijn in de 4e eeuw aangelegd. Bij de bouw heeft men gebruik gemaakt van een al bestaand Grieks aquaduct.

San Giovanni Catacomben Syracuse

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via San Giovanni alle Catacombe – 96100 Siracusa (tel. +39 0931 64694). Openingstijden: Van 09.00 tot 17.00 uur. Toegangsprijs: 8 Euro; leeftijd 0-15 en 65+: 5 Euro. Het monument kan enkel onder begeleiding bezocht worden. De prijs is inclusief de rondleiding door de San Giovanni Basiliek en de San Marciano Crypte.

Geschiedenis en beschrijving

San Giovanni Catacombe Syracuse
Centrale gang van de San Giovanni Catacombe

De Catacomben van San Giovanni in Syracuse horen tot de grootste van Italië. Van de drie catacomben in de stad zijn deze de jongste. Ze stammen uit de 4e eeuw en vormen een regelmatig netwerk, dat als centraal punt een oud Grieks aquaduct heeft. Sporen van dit aquaduct zijn nog te zien op het gewelf van de centrale gang.

De muren van de gangen worden gekenmerkt door duizenden loculi, waar de stoffelijke overschotten bewaard worden. Ze leiden naar vijf ronde kapellen. In een van deze kapellen staat de Sarcofaag van Adelfia.

De San Giovanni Evangelista Kerk staat naast de catacomben. Deze Byzantijnse kerk is gebouwd boven de crypte waar de eerste bisschop van Syracuse, San Marciano begraven zou liggen.

Via San Giovanni alle Catacombe – Siracusa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email