San Giovanni Kerk Brescia

De San Giovanni Kerk in Brescia is waarschijnlijk in de 15e eeuw gebouwd. De kerk heeft een façade die het uit drie schepen bestaand interieur weerspiegelt. Het portaal is door Filippo de Grassi ontworpen. Zoals in veel kerken in Brescia zijn de artistieke hoogtepunten geschilderd door de lokale kunstenaars Moretto en Romanino.

San Giovanni Kerk Brescia

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Contrada di San Giovanni, 12 – Brescia (tel. +39 0302400224). Openingstijden: Maandag van 08.30 tot 09.30 uur; dinsdag t/m zondag van 08.30 tot 19.30 uur. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

San Giovanni Kerk Brescia
San Giovanni Kerk

De Chiesa di San Giovanni is tussen 1440 en 1447 op een al bestaande vroeg-Christelijke kerk gebouwd. De Cappella del Sacramento en de Cappella del Tabarrino zijn echter pas in de 17e eeuw toegevoegd.

Op de voorgevel zijn nog sporen van het oorspronkelijke roosvenster te zien. Voor het portaal zijn verschillende kleuren marmer gebruikt.

Het interieur bestaat uit drie schepen en wordt opgeluisterd door schilderijen die tussen de 15e en 17e eeuw vervaardigd zijn.

De bovengenoemde schilderijen van Il Moretto en Romanino bevinden zich in de Cappella del Sacramento. De eerste was verantwoordelijk voor de doeken aan de rechtermuur en de tweede voor die aan de linkermuur. De cyclus, die Bijbelse gebeurtenissen verbeeldt, wordt tot een hoogtepunt uit de Renaissance in de stad gerekend.

Van de twaalf onder de bogen afgebeelde profeten hebben dezelfde schilders ieder de helft voor hun rekening genomen.

De “Troonafneming” op het altaar is van de hand van Bernardino Zenale en is in 1508 geschilderd.

De kerk beschikt ook over een mooie kloosterhof.

Contrada di San Giovanni, 12 – Brescia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email