San Girolamo Kerk Volterra

De San Girolamo Kerk staat net buiten de Porta a Selci in een buitenwijk van Volterra die San Lazzaro heet. De kerk en het klooster dat erbij hoort zijn beide in de 15e eeuw gebouwd. De belangrijkste man achter de bouw van de kerk was Cosimo de’ Medici.

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via Luigi Scabia – 56048 Volterra. Openingstijden: Onbekend. Toegangsprijs: Gratis.

San Girolamo Kerk Volterra

De San Girolamo Kerk is samen met het bijbehorende klooster in 1445 door Michelozzo gebouwd.

De façade van de kerk wordt voorafgegaan door een portico met aan weerszijden een kapel. In beide kapellen zijn terracotta altaarstukken te zien die door Giovanni della Robbia gemaakt zijn. Op het eerste haut-reliëf is Sint Franciscus zelf afgebeeld, terwijl hij Santa Chiara en San Lodovico van Frankrijk een beschreven lint overhandigt.  Jezus en een aantal andere heiligen kijken toe. Ook zijn de symbolen van de “Maagdelijkheid”, de “Puurheid” en de “Gehoorzaamheid” zichtbaar. De tweede kapel, die uit 1501 stamt, heef het “Laatste Oordeel” als thema heeft.

Het interieur is na een aantal verbouwingen min of meer tot de originele structuur teruggebracht. Aan weerszijden van het hoofdaltaar zijn twee schilderijen te zien, te weten de “Maria-Boodschap” van de hand van Benvenuto di Giovanni da Siena en de “Madonna met Kind en Engelen” van Domenico di Michelino. Beide zijn in de 15e eeuw geschilderd.

De aangrenzende kapel wordt opgeluisterd door de “Onbevlekte Ontvangenis” van de hand van Santi di Tito.

De twee terracotta standbeelden die “San Girolamo” en “San Francesco” verbeelden zijn vervaardigd door Giovanni Gonmelli, die beter bekend stond als de Cieco di Gambassi.

Ook de familietombe van de familie Inghirami is in deze kerk te zien.

Via Luigi Scabia – 56048 Volterra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email