San Giuseppe al Corso Kerk Reggio Calabria

De San Giuseppe al Corso Kerk staat nu langs de hoofdstraat Corso Garibaldi in Reggio Calabria, maar stond oorspronkelijk op een andere plek. De laatste versie stamt uit 1937. De grootste trekpleister is het altaarstuk met de Madonna di Porto Salvo, die voorheen in een bij de laatste aardbeving vernielde kerk te zien was.

San Giuseppe al Corso Kerk Reggio Calabria

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Corso Giuseppe Garibaldi, 146, 89125 Reggio Calabria. Telefoon: Onbekend. Openingstijden: Onbekend. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

De allereerste versie van deze kerk is in 1598 door de architect Pedace ontworpen en gebouwd. Twee keer, eerst in 1783 en vervolgens in 1908, is ze als gevolg van aardbevingen geheel met de grond gelijk gemaakt.

De tegenwoordige versie van de kerk wordt gekenmerkt door een Gotisch aandoende architectuurstijl. De voorgevel heeft een groot portaal, waarboven zich een roosvenster bevindt. Aan weerszijden van het portaal is eeen aedicula te zien.

Het artistieke hoogtepunt is het altaarstuk dat de “Madonna della Vittoria en Reggio Calabria” verbeeldt. De heilige Filippo Neri is hierop afgebeeld, samen met twee gelijkenissen van de Madonna. De eerste van deze twee staat bekend als de “Madonna van Porto Salvo” en is in 1838 door Brunetto Aloi geschilderd. Dit werk bevond zich tot 1908 in de toen verwoest en nooit meer opgebouwde Madonna di Porto Salvo Kerk aan de Lungomare.

Corso Giuseppe Garibaldi, 146, 89125 Reggio Calabria

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email