San Giuseppe Kerk Brescia

De San Giuseppe Kerk in Brescia staat naaste gelijknamige klooster en wordt gezien als een soor Pantheon van de Bresciaanse muziekwereld. Het bijbehorende klooster wordt tegenwoordig gebruikt als zetel van het Museo Diocesano van de stad.

San Giuseppe Kerk Brescia

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Vicolo di San Giuseppe, 5 – Brescia (tel. +39 03040483). Openingstijden: Maandag t/m zondag van 10.00 tot 12.00 en van 15.00 tot 18.00 uur. Toegangsprijs: Onbekend.

Geschiedenis en beschrijving

San Giuseppe Kerk Brescia
San Giuseppe Kerk

De eerste steen van de San Giuseppe Kerk werd in 1519 gelegd, terwijl de bouw van het bijbehorende klooster in 1534 begon. In 1580 werd er een loopbrug tussen de kerk en het klooster toegevoegd en in 1610 werd het laatste van de drie kloosterhoven voltooid.

De minderbroeders die verantwoordelijk waren voor de bouw hadden hun eerdere kerk moeten verlaten toen deze in opdracht van de Venetiaanse Republiek gesloopt werd. Nadat Brescia in 1512 geplunderd was had men besloten de hele wijk voor de muren plat te gooien zodat de stad makkelijker te verdedigen was. De nieuwe wijk was er een van ambachtslieden, maar ook van prostituées. De hoop was dat de bouw van de nieuwe kerk de tweede groep zou verdrijven.

De kerk bestaat uit 3 schepen met 10 kapellen aan elke zijde. De kapellen waren elk gewijd aan een gilde, dat ook de taak had de kapel te onderhouden. De kerk zelf is gewijd aan de schutsheilige van de timmerlieden.

In de 18e eeuw werd de kerk geheel opnieuw ingericht. Aangezien elke beroepsgroep een andere smaak had, is er een grote verscheidenheid aan stijlen tussen de verschillende kapellen.

Mensen uit de muziekwereld die in de kerk begraven liggen zijn de orgelmaker Graziadeo Antegnati, de vioolbouwer Gaspare de Salò en de Venetiaanse componist Benedetto Marcello.

Vicolo di San Giuseppe, 5 – Brescia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email