San Lino Kerk Volterra

De San Lino Kerk bevindt zich in de gelijknamige straat in Volterra.  Ze is opgetrokken op de plek waar de paus aan wie ze gewijd was ooit woonde. Qua versieringen wordt het hoogtepunt gevormd door een door Cosimo Daddi geschilderde fresco-cyclus die het leven van Christus als onderwerp heeft. Een tweede trekpleister is de sarcofaag van Raffaello Maffei, de stichter van de kerk.

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via San Lino, 23-57 – 56048 Volterra. Openingstijden: Onbekend. Toegangsprijs: Gratis.

San Lino Kerk Volterra

De San Lino Kerk is in 1480 in opdracht van Raffaello Maffei gebouwd op de precieze plek waar paus San Lino gewoond zou hebben. De martelaar Lino was de tweede paus ooit. De kerk was eigenlijk enkel bedoeld voor de bewoners  van het belendende nonnenklooster.

Het portaal van de kerk is het enige opvallende element van de sobere façade en stamt uit 1513.

Het interieur bestaat uit een enkel schip.

Behalve de bovengenoemde fresco-cyclus in de lunetten was Cosimo Daddi verantwoordelijk voor de “Visitatie” bij het linkeraltaar. Ook schilderde hij de gewelven van de kerk.

Cesare Dandini schilderde de “Geboorte” bij het rechteraltaar.

Twee andere schilderijen bevonden zich bij het hoofdaltaar. Dit waren een “Johannes de Evangelist” en een misschien ook door Daddi gechilderde ‘Christus in de Tuin”.

Een andere bezienswaardigheid is de tombe van Raffaello Mattei van de hand van Silvio Cosmi. Het is een muurtombe, die enigszins lijkt op de Etruskische sarcofagen.

De standbeelden van de aartsengel Raphaël en de zaligverklaarde Gherardo zijn gemaakt door Stagio Stagi di Pietrasanta.

Via San Lino, 23-57 – Volterra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email