San Lio Kerk Venetië

Zeg het voort
Share

De San Lio Kerk staat in de sestiere Castello in Venetië. De belangrijkste bezienswaardigheden in deze oorspronkelijk in de 9e eeuw gebouwde kerk zijn schilderingen van Tiepolo en Tiziano Vecelli.

San Lio Kerk Venetië

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres : Campo San Lio – Castello 12 – Venetië (tel. +39 041 2413817). Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 16.30 uur. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

San Lio Kerk Venetie

San Lio Kerk

De San Lio Kerk is in de 9e eeuw door de familie Badoer gesticht. Oorspronkelijk was ze gewijd aan Santa Caterina d’Alessandria.

Na een ingrijpende verbouwing in 1054 werd de kerk opnieuw ingewijd en genoemd naar San Leone IX, de paus die de Venetianen geholpen had in de strijd tegen Aquileia.

Na een kleinere restauratie in de 15e eeuw vond tussen de 17e en de 18e eeuw openieuw een radicale verbouwing plaats. Deze zorgde ervoor dat de kerk vanaf dat moment niet meer uit drie schepen maar uit een grote aula bestond. Ook het mooie orgel werd in die jaren in de kerk geplaatst.

De klokkentoren werd bij deze verbouwing verwoest.

Tiziano Vecellio schilderde de “Apostel Jacobus” (1540), terwijl Tiepolo voor de plafondschildering “Engelen en Deugden” verantwoordelijk was.

Campo San Lio – Castello 12 – Venetië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *