San Lorenzo Kerk Acquapendente

De San Lorenzo Kerk staat in de Via Guglielmo Marconi in Acquapendente. Het interessantste kunstwerk is een 16e eeuwse muurschildering.

San Lorenzo Kerk Acquapendente

Geschiedenis en beschrijving

Het is niet bekend wanneer de San Lorenzo Kerk precies gebouwd is, maar ze wordt genoemd in een door Paolo Biondo geschreven kroniek van de stad uit 1588.

Wat het meest opvalt aan de San Lorenzo Kerk zijn de twee brede trappen die naar de ingang voeren en ervoor zorgen dat de kerk verder naar achteren staat dan de belendende huizen.

Oorspronkelijk bevond de ingang zich aan de rechterzijde van de kerk, waar tegenwoordig een pleintje te zien is.

In 1877 werd de kerk geheel afgebroken om door de architekt Guglielmo Meluzzi weer opnieuw opgebouwd te worden.

Na de Tweede Wereloorlog was het noodzakelijk het interieur van de San Lorenzo Kerk te restaureren.

Bezienswaardigheden

Het doek dat zich voor het baptisterium aan de rechterkant van de kerk bevindt en de “Madonna, de Aartsengel Michiel, San Lorenzo en de Duivel” verbeeldt is in 1888 door Vincenzo Padelli geschilderd.

In de Cappella della Salute kan men een fresco uit de 16e eeuw zien. Deze werd in de loop der eeuwen vaak overgeschilderd, maar in 1987 is het origineel bij een restauratie weer tevoorschijn gebracht.

In het Museo della Città is een lunette uit 1505 te zien, die dichbij de ingang hing en oorspronkelijk deel uitmaakte van een altaardoek dat uit de Sant’Agostino Kerk kwam. De kunstenaar was Girolamo di Benvenuto. Een ander deel van dit doek, de “Madonna op de Troon met Heiligen” is nu te zien in het Fogg Art Museum di Cambridge in de Verenigde Staten.

San Lorenzo Kerk, Acquapendente

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email