San Lorenzo Kerk Verona

Verona - San Lorenzo Kerk - Muur

De San Lorenzo Kerk in Verona is in de 12e eeuw op een oudere constructie gebouwd. De smalle façade van de kerk is tussen twee ronde torens ingeklemd. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het matroneum en een schilderij van Domenico Brusasorci bij het hoofdaltaar.

San Lorenzo Kerk Verona

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Corso Cavour, 30 – 37121 Verona . Telefoon: +39 045592813. Openingstijden: Van 10.00 tot 18.00 uur. Zon- en feestdagen van 13.00 tot 18.00 uur. Gesloten: Gedurende de mis is de kerk niet voor toeristen toegankelijk. Toegangsprijs: Er is een combi-ticket voor de belangrijkste kerken van de stad.

Geschiedenis

San Lorenzo Kerk Verona
Muur

De San Lorenzo Kerk is in de 12e eeuw gebouwd. De bouwstijl is Romaans. De kerk is gebouwd op de plek waar zich al eerder een vroeg-Christelijke basiliek bevond.

Zowel in 1877 als na de tweede wereldoorlog is de kerk gerestaureerd.

Net als de meeste Romaanse constructies in Verona wordt de façade gekenmerkt door afwisselende strepen geel-oker achtige tufsteen en rode baksteen. Hiertussen bevinden zich enige rijen steen met een visgraat-motief.

De façade is ingeklemd tussen twee massieve ronde torens. Deze gaven oorspronkelijk toegang to het matroneum (een balkon binnen een kerk, waar vrouwen konden zitten).

De protiro en en klokkentoren stammen uit de 2e helft van de 15e eeuw.

Het interieur van de kerk bestaat uit drie schepen. Het matroneum bevindt zich boven de buitenste twee en kijkt uit over het centrale schip.

Kunstwerken

Bij het hoofdaltaar is een schilderij van Domenico Brusasorci te zien, dat de “Madonna met Kind die aan de Heiligen Verschijnt” verbeeldt (1566).

De “David” in de kapel in het linkerschip is geschilderd door Nicolò Giolfino.

Er zijn een aantal fresco’s uit de 13e en 14e eeuw te zien die engelen en heiligen verbeelden.

Op de binnenplaats die toegang geeft tot de kerk zijn fragmenten te zien van de ornamenten van de vroeg-Christelijke basiliek.

San Lorenzo Kerk, Verona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email