San Martino Kerk Chioggia

De San Martino Kerk staat dichtbij de brug van de deelgemeente Sottomarina naar het historische centrum van Chioggia. De grootste trekpleister is het aan Jacopo Sasovino toegeschreven hoofdaltaar.

San Martino Kerk Chioggia

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Sottomarina 1468, 30015, Chioggia. Telefoon: +39 041400054. Openingstijden: . Toegangsprijs: . (NB: Vanwege de Covidcrisis kunnen de openingstijden verschillen van wat hier aangegeven is.)

Geschiedenis en beschrijving

San Martino Kerk Sottomarina
San Martino Kerk

De San Martino Kerk bestond al in het jaar 1000, maar de huidige versie stamt uit 1830. De eerste kerk was in 1379 door de troepen van Genua verwoest, samen met de rest van Sottomarina.

De gevluchte bevolking van Sottomarina liet hierna in 1394 naast de Kathedraal een nieuw aan San Martino gewijd tempeltje bouwen. Dit tempeltje bestaat nog steeds.

In 1713 kregen de inwoners toestemming ook op de oude plek een nieuwe San Martino Kerk te bouwen. De inwijding vond in 1801 plaats, maar al snel moest men, vanwege de toename van het aantal gelovigen, deze kerk vergroten. Hierbij werd de ingang, die eerst aan de zuidkant was, naar het westen verplaatst. Dit betekende dat de façade naar Chioggia zelf gekeerd was, misschien om te wedijveren met de Kathedraal.

De kerk bestaat uit een enkel schip, met een aanral zijaltaren en een klein presbyterium.

San Martino Kerk Chioggia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email