San Michele Arcangelo Kerk Napels

De San Michele Arcangelo Kerk staat aan de zuidzijde van het Piazza Dante in Napels. Deze kerk wordt ook wel San Michele a Port’Alba genoemd. De eerste versie van deze kerk stamt uit 1620, maar de huidige aanblik is het resultaat van een ingrijpende verbouwing halverwege de 18e eeuw. De verantwoordelijke architecten waren Domenico Antonio Vaccaro en Giuseppe Astarita.

Openingstijden

De openingstijden van de Chiesa di San Michele Arcangelo zijn niet bekend.

Toegangsprijs

Gratis.

San Michele Arcangelo Kerk Napels

San Michele Arcangelo Kerk Napels
Façade

De Chiesa di San Michele Arcangelo staat bekend onder verschillende namen, waaronder Sant’Arcangelo al Mercatello en San Michele a Port’Alba. De eerste verwijst naar de oorspronkelijke naam van het Piazza Dante, terwijl de tweede aan de aanwezigheid van de oude stadspoort te wijten is.

De oorspronkelijke, in 1620 gebouwde, versie van de kerk heette overigens nog Santa Maria della Provvidenza.

De Congregazione dei Settantadue Sacerdoti (“Broederschap van de 62 Priesters”) gaf Domenico Antonio Vaccaro in 1729 de opdracht de originele kerk te verbouwen. Dit gebeurde nadat de breoderschap de San Gennaro all’Olmo Parochie had moeten verlaten.

Vaccari werkte van 1729 tot 1735 aan de kerk. Hij veranderde echter niet enkel de structuur, maar was ook verantwoordelijk voor enig sierpleisterwerk en een paar schilderijen die er te zien zijn.

Naast de kerk werd toen ook een kleine sacristie gebouwd, terwijld het ondergrondse hypogeum in 1735 geopend werd.

Rond 1760 liet men Giuseppe Astarita, die een leerling van Vaccari was, de kerk vergroten. Hij liet het schip langer maken door het altaar naar achter te verplaatsen, vergrootte de sacristie en bouwde de koepel.

In 1980 bracht een aardbeving zware schade aan. Na lange restauratiewerkzaamheden vond de heropening pas in 2010 plaats.

Adres en openbaar vervoer

Openbaar vervoer: Metro: Dante.

San Michele Arcangelo Kerk – Piazza Dante 68, Napels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email