San Nicolò dei Mendicoli Kerk Venetië

Zeg het voort
Share

De San Nicolò dei Mendicoli Kerk (ook wel San Nicolò dei Mendicanti) bevindt zich in de wijk Dorsoduro in Venetië. Het is één van de oudste kerken van de stad.

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres : Campo San Nicolò dei Mendicoli – Venetië (tel. +39 041 2750832). Openingstijden: Van 10.00 tot 12.00 en van 16.00 tot 19.00 uur. Toegangsprijs: Gratis. Openbaar vervoer: Lijn 6, halte San Basilio, Santa Marta.

Geschiedenis en beschrijving

San Nicolò dei Mendicoli Kerk Venetie

San Nicolò dei Mendicoli Kerk

De San Nicolò dei Mendicoli Kerk is genoemd naar het stadsdeel waar ze zich bevindt. Aangezien dit één van de armste wijken van de stad was, kreeg dit de bijnaam dei Mendicoli (“van de bedelaars”).

Volgens de overlevering is de eerste versie van de kerk al in de 7e eeuw gebouwd. De Byzantijns-Venetiaanse stijl die nu te zien is is echter het resultaat van een verbouwing in de 12e eeuw. Dit is vooral te zien aan de bifora’s die de façade sieren en de met gebruik van het originele materiaal opnieuw geconstrueerde portico.

Ook het interieur van de kerk toont nog sporen van de Byzantijnse invloed. Dit is met name duidelijk bij de kroonlijst in de apsis.

Campo San Nicolò dei Mendicoli – Venetië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *