San Pantalon Kerk Venetië

De San Pantalon Kerk staat in de wijk Dorsoduro in Venetië. In deze oorspronkelijk in de 9e eeuw opgetrokken, maar ettelijke keren radicaal verbouwde, kerk heeft Gian Antonio Fumani op het plafond het grootste op doek geschilderde schilderij ter wereld vervaardigd.

San Pantalon Kerk Venetië

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres : Campo San Pantalon – Venetië (tel. +39 041 5235893). Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 16.00 tot 18.00 uur; zondag van 17.00 tot 18.00 uur. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

San Pantalon Kerk Venetie

Voorgevel San Pantalon Kerk

De San Pantalon Kerk stamt oorspronkelijk waarschijnlijk uit de 9e eeuw. In die tijd was ze, behalve aan San Pantaleone, ook gewijd aan Santa Giuliana.

In de 13e eeuw werd de kerk opnieuw opgebouwd, met een basilicaal vloerplan met drie schepen. De façade werd verplaatst naar de zijde die langs het kanaal stond.

De huidige versie van de kerk is tussen 1668 en 1704 door Francesco Comin opgetrokken. De voorgevel van deze kerk, waarvan de oriëntering 90 graden gedraaid is, is niet voltooid.

En bijzonderheid van de San Pantalon Kerk is het plafond. Hier bevindt zich het grootste op doek geschilderde schilderij ter wereld, met een oppervlakte van 440 m2. Gian Antonio Fumani schilderde deze “Martelaarschap en Glorie van San Pantalon” in 1704.

Campo San Pantalon – Venetië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *