San Paolo alla Rotonda Kerk Reggio Calabria

De San Paolo alla Rotonda Kerk staat aan de Via Reggio Campi in Reggio Calabria, op een plek die boven het oostelijke deel van de stad uittorent. Hoogtepunten zijn de drie bronzen portalen en de mozaïeken die zowel de façade als het interieur van de kerk sieren. De kerk wordt ook wel Santuario di San Paolo genoemd.

San Paolo alla Rotonda Kerk Reggio Calabria

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via Reggio Campi I Tronco, 181, 89128 Reggio Calabria. Telefoon: +39 0965 21424. Openingstijden: Onbekend. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

San Paolo alla Rotanda Kerk Reggio Calabria
Façade

De San Paolo alla Rotonda Kerk wordt ook wel Santuario di San Paolo genoemd. Het is een moderne kerk, die pas in 1932 opgetrokken is. De naam van de kerk is eraan te danken dat ze meteen naast het Piazza della Rotonda is gebouwd.

De façade toont invloeden van de Romaanse bouwstijl wordt gekenmerkt door drie grote bronzen toegangspoorten. Deze zijn door Tommaso Gismondi en Nunzio Bibbò met bas-reliëfs versierd. Aan weerszijden van het centrale portaal bevinden zich de Porta del Bene (“Portaal van het Goede”) en de Porta del Male (“Portaal van het Kwaad”). Aan elke kant van het hoofdportaal staat een luipaardenstandbeeld.

Ook zijn er negen nissen in de façade. Deze zijn versierd met mozaïeken die groepsgewijs heiligen, filosofen en historische figuren verbeelden.

Op het plein voor de kerk is een standbeeld van de heilige Paulus zelf te zien.

Ook het interieur wordt gekenmerkt door grote aantallen (in totaal 500 vierkante meter) mozaïeken, waarvan het grootste deel door Nunzio Bava gemaakt is.

Op de zuilen van het middenschip zijn gebeurtenissen uit het leven van Christus afgebeeld, alsmede een aantal parabels en een dertigtal afbeeldingen van patriarchen.

Op de balustrade zijn vier engelen te zien. Dit zijn de “Engel van het Mysterie”, de “Engel van de Vlam”, dde “Engel van de Meditatie” en de “Engel van de Aankondiging”.

In de apsis is de triomf van Jezus op de troon te zien. Hij wordt geflankeerd door de heigen Paulus en Stefano da Nicea samen met een aantal engelen.

Het doopvont is van de hand van Nicola Berti, die ook verantwoordelijke was voor de twee engelen en de vier aan Sint-Paulus gewijde panelen.

Museum

Naast de kerk staat het Museo di San Paolo, met een pinacotheek en een grote verzameling heilige objecten.

Via Reggio Campi I Tronco, 181 – Reggio Calabria

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email