San Paolo Kerk Assisi

De San Paolo Kerk staat aan de Via San Paolo in het centrum van Assisi en is één van de oudste kerken van de stad. Ze is helaas maar zelden open. Het opvallendste aan deze kerk is de muurschildering boven de toegangspoort.

San Paolo Kerk Assisi

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via San Paolo, 5 – Assisi. De kerk is vrijwel altijd gesloten.

Geschiedenis en beschrijving

De San Paolo Kerk is in 1071 gesticht door de Benedictijner Abt Aginaldo en wordt tegewoordig onderhouden door de Broederschap van Sint Rufino.

De façade wordt gekenmerkt door een grote poort, met een eind 16e eeuw door Dono Doni geschilderd fresco erboven. Van de “Drie Heiligen” (Paolo, Benedetto en Lorenzo Giustiniani) die de schildering zou moeten verbeelden zijn er echter slechts twee zichtbaar. De wapenschilden die de fresco vergezellen zijn die van de San Giorgio in Alga Monniken.

De ingang is aan de rechterzijde.

Het interieur bestaat uit een enkel schip dat door zuilen in zeven traveeën verdeeld is. De zuilen zijn waarschijnlijk afkomstig uit de Romeinse tijd.

Matteo da Gualdo was de schilder van de “Madonna met Kind en de Heiligen Lucia en Ansano” (1475), dat zich links van de ingang bevindt.

Vanaf 1571 was het de kerk van het schoenmakersgilde. In de bakstenen vloer zijn afbeeldingen van een zool, een priem en een schoenmakersmes ingekeept, samen met twee zwaarden, die aan Sint-Paulus toegeschreven worden.

San Paolo Kerk Assisi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email