San Pietro in Silki Kerk Sassari

De San Pietro in Silki Kerk staat, samen met het bijbehorende Franciscaner Klooster, aan de rand van Sassari. Vanaf het plein voor de kerk heeft men een fraai uitzicht over de stad. Hoogtepunt is de Vergine delle Grazie bij het hoofdaltaar.

San Pietro in Silki Kerk Sassari

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Chiesa di San Pietro in Silki e Santuario Madonna delle Grazie – Piazza San Pietro , 1 – 07100 Sassari. Telefoon: +39 079216067. Openingstijden: Niet bekend. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

De Chiesa di San Pietro in Silki bestaat al sinds minstens de 12e eeuw. De toevoeging Silki verwijst waarschijnlijk naar een toen bestaand gehucht. Net als de meeste kerken in de stad onderging ook de San Pietro in Silki Kerk in de 17e eeuw een omvangrijke restauratie. Van de oorspronkelijke Romaanse versie staan enkel het klooster en het onderste deel van de klokkentoren nog overeind.

De voorgevel wordt gekenmerkt door een groot atrium en is in 1675 gebouwd.

Het interieur bestaat uit een grote aula, met vier zijkapellen aan de linkerkant.

Het klooster doet sinds 1869 als rusthuis dienst.

Kunstwerken

Op het hoofdaltaar staat een verguld inlegwerk dat de Vergine delle Grazie verbeeldt.

De eerste zijkapel is aan de Madonna delle Grazie gewijd. Deze kapel is in 1470 gebouwd en is een voorbeeld van de Gotisch-Catalaanse bouwstijl die toendertijd op het eiland in zwang was.

In de tweede kapel wordt een 18e eeuws houten kruisbeeld bewaard.

De derde kapel wordt opgeluisterd door een wassen standbeeld dat de Heilige Vittorio verbeeldt. Een tweede, houten standbeeld verbeeldt de Heilige Pasquale.

In de vierde kapel staat een altaar, dat gekenmerkt wordt door een houten Madonna met Kind die de Madonna del Fico genoemd wordt en uit de 15e eeuw stamt.

Het presbiterium wordt opgeluisterd door de 17e eeuwse schildering “Verheerlijking van Sint-Pieter”.

De kloostergang stamt uit de 17e eeuw.

Piazza San Pietro , 1 – 07100 Sassari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email