San Sebastiano Martire al Crocefisso Kerk Reggio Calabria

De San Sebastiano Martire al Crocefisso Kerk is een van de bekendste en belangrijkste monumenten van Reggio Calabria. Het grootste deel van de in de kerk aanwezige kunstwerken is gemaakt door de beeldhouwer Michele di Raco.

San Sebastiano Martire al Crocefisso Kerk Reggio Calabria

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via Crocefisso, 27, 89128 Reggio Calabria. Telefoon: Onbekend. Openingstijden: Onbekend. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis

De oudste verwijzingen naar de Chiesa di San Sebastiano Martire al Crocefisso stammen uit de 15e eeuw. De tegenwoordige versie van deze kerk is echter het resultaat van verschillende verbouwing, waarvan de laatste in 1937 plaatsvond.

Beschrijving

De voorgevel is door middel van kroonlijsten in drie verdiepingen verdeeld. Het hoogste punt is een metalen kruis, dat aan de uiteinden met bewerkte stenen versierd is.

Het interieur van de kerk bestaat uit een enkel schip. Langs de zijkanten zijn nissen waarin de standbeelden van San Pasquale, Santa Rita, San Giuseppe, Onze-Lieve-Vrouw van Smarten en Het Heilige Hart van Jezus staan.

Langs de linkermuur zijn de kapellen van het Baptisterium en van het Allerheiligste Kruisbeeld te zien.

De beeldhouwer Michele Di Raco was verantwoordelijk voor de liturgische objecten, het tabernakel en de broznen beeldhouwwerken.

Het schilderij in het presbiterium, dat het “Martelaarschap van de Heilige Sebastiaan” als thema heeft, is van de hand van Annunziato Vitrioli.

Via Crocefisso, 27, 89128 Reggio Calabria

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email