San Sigismondo Kerk Cremona

De San Sigismondo Kerk bevindt zich in een buitenwijk van Cremona. Ze is in de 15e eeuw gebouwd naar aanleiding van een huwelijk tussen leden van twee adelijke families. De kerk is versierd met schilderijen van de hand van de belangrijkste lokale kunstenaars uit de 15e eeuw.

San Sigismondo Kerk Cremona

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Largo B. M. Visconti, 3 – 26100 Cremona (tel. +39 0372801700). Openingstijden: 6.45-12 e 15-18.30. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

San Sigismondo Kerk Cremona
Bernardino Campi – Santa Cecilia en Santa Caterina

De San Sigismondo Kerk is in 1463 in opdracht van Bianca Maria Visconti gebouwd. Dit gebeurde op de plek waar voorheen de kapel stond waar zij twee jaar eerder met Francesco Sforza in het huwelijk getreden was.

De façade is het resultaat van een restauratie tegen het einde van de 15e eeuw.

Het portaal is in 1578 door Sebastiano Nani ontworpen.

De kerk bestaat uit een enkel schip, waarlangs een aantal met elkaar verbonden kapellen te zien zijn. Het

De kerk wordt opgeluisterd door muurschilderingen van een aantal belangrijke kunstenaars, waaronder de lokale schilder Antonio Campi. De meeste van deze schilderijen zijn tussen 1535 en 1585 vervaardigd.

Het gewelf van de eerste travee wordt opgeluisterd door de “Pinksteren” van Giulio Campi, uit 1559. Hij was ook verantwoordelijk voor het altaarstuk bij het hoofdaltaar, dat de “Madonna met Kind, heiligen en Bianca Maria Viscont en Francesco Sforza” verbeeldt.

Bernardino Campi schilderde de “Glorie van het Paradijs” op de koepel (1570).

De verschillende cupido’s, dieren, muziekinstrumenten en guirlandes die overal te zien zijn zijn door de broertjes Campi geschilderd.

De fresco’s in het presbiterium zijn van de hand van Camillo Boccaccino. Thema’s zijn de “Overspelige Vrouw” en de “Wederopstanding van Lazarus”.

Het houten koor is tussen 1590 en 1603 versierd met inlegwerk van de hand van Domenico en Gabriele Capra.

In de kloostergang, die men via het rechterdwarsschip betreedt, is een door Tommaso Aleni geschilderd “Laatste Avondmaal” te zien.

Largo B. M. Visconti, 3 – Cremona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email