San Simpliciano Basiliek Milaan

De San Simpliciano Basiliek is een van de eerste kerken die in Milaan gebouwd is. De grootste trekpleister van deze kerk, waar ook vaak barokke concerten gehouden worden, is de grote kloostergang. Op het gewelf van de apsis is een fresco van de hand van Bergognone te zien.

San Simpliciano Basiliek Milaan

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Piazza San Simpliciano , 7 – 2021 Milaan. Telefoon: +39 02 862274. Openingstijden: Van 08.00 tot 12.00 en van 15.00 tot 19.00 uur. Toegang: Gratis. De kerk is voor gehandicapten toegankelijk. Om de kloostergangen te kunnen bezoeken moet men een afspraak maken met de Theologie Faculteit (+39 02863181).

Geschiedenis en beschrijving

De San Simpliciano Basiliek is in de 4e eeuw in opdracht van de heilige Ambrosius gebouwd. De constructie werd echter voltooid onder diens opvolger San Simpliciano, die ook in de basiliek begraven ligt.

In het jaar 398 werden de relikwieën van de martelaars Sisinio, Martirio en Alessandro eveneens in de kerk geplaatst.

In de loop der eeuwen heeft men de kerk vaak moeten restaureren. Met name de verbouwingen in de 7e en de 11e eeuw hebben voor grote veranderingen in de structuur gezorgd.

De grote schildering die de koepel van de apsis siert is door Bergognone vervaardigd en verbeeldt de “Kroning van Maria”.

De glas-in-lood ramen verbeelden de “Triomfen van de Carroccio”, waarbij deze Carroccio de enorme kar is waaromheen de strijdmacht zich opstelde.

San Simpliciano Basiliek – P.za S. Simpliciano 7, Milaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *