Sant’Agata al Carcere Kerk Catania

De Sant’Agata al Carcere Kerk in Catania is op een voormalig Spaans bolwerk gebouwd. In dit bolwerk was de Romeinse gevangenis (carcere) geïncorporeerd waar Sant’Agata gevangen gehouden werd.

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het adres van de Chiesa di Sant’Agata al Carcere is Piazza Santo Carcere, 7 – Catania. Telefoon: +39 338 144 1760. Openingstijden: Dinsdag t/m donderdag en zondag van 10.00 tot 12.00 uur; vrijdag en zaterdag van 16.00 tot 18.00 uur. Toegangsprijs: Er wordt een bijdrage gevraagd.

Geschiedenis en beschrijving

Het is op deze plek dat de heilige Agatha van Sicilië opgesloten zat na 33 dagen in het bordeel van Aphrodisia doorgebracht te hebben. De landvoogd Quitinianus had haar hier geplaatst toen ze zich niet aan hem wilde onderwerpen. Uiteindelijk zou ze erin slagen zelfs Aphrodisia en haar negen dochters tot het Christendom te bekeren. Na gruwelijk gemarteld te zijn werd ze in de gevangenis gegooid, waar ze door Sint-Pieter verpleegd zou zijn. Opnieuw moest ze voor de rechter komen om veroordeeld te worden. Ze stierf uiteindelijk op 5 Februari 251 de marteldood door over scherven en brandende steenkool gerold te worden.

De plek staat nu bekend als Carcere del Martire (“Gevangenis van de Martelares”).

In de kerk zelf zijn enige relikwieën van de heilige te zien, waaronder een voetafdruk op een stuk lavasteen en het deksel van de kist waarin haar stoffelijk overschot bewaard werd. Ook de ruimte waar ze gevangen gehouden werd alvorens de marteldood te sterven is nog te zien.

Sant’Agata al Carcere Kerk – Piazza Santo Carcere 7, Catania

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email