Santa Caterina Kerk Acquapendente

De Santa Caterina Kerk bevindt zich achter de Sant’Agostino Kerk in de Via Roma in Acquapendente (provincie Viterbo). De officiële naam van de kerk is de Sant’Antonio Abate en Santa Caterina Kerk.

Santa Caterina Kerk Acquapendente

Geschiedenis en beschrijving

De façade van deze kerk is tegen het einde van de 19e eeuw door de architekt Guglielmo Meluzzi ontworpen.  Aan het ontwerp is te zien dat Meluzzi het onderste deel van de nabije klokkentoren van de Sant’Agostino Kerk als referentiekader heeft willen nemen.

Aan een inscriptie onder het raam boven de toegangspoort kan men zien dat de kerk oorspronkelijk aan de Heiligen Antonio Abate en Caterina gewijd was: D.O.M in HONOREM SS. Antonii Ab. et Catharinae V.M. aedes dicata.

Bezienswaardigheden

Een houten standbeeld dat de Madonna van Loreto verbeeldt.

In de San Rocco Kapel staat een ander houten standbeeld, dat San Rocco zelf verbeeldt.

De symbolische figuren boven de richel vertegenwoordigen de sacramenten.

Er staat een standbeeld van Sant’Antonio Abate zelf in een nis in de apsis. Links hiervan is een afbeelding te zien van Santa Caterina met een wiel als symbool van haar martelaarschap.

Het altaar is versierd met graffiti van de hand van de lokale kunstenaar Mario Vinci.

De gewelven zijn in 1965 uitgevoerd door de eveneens uit Acquapendente afkomstige Ennio Luzzi.

In de kleine klokkentoren hangen twee klokken. De grotere van de twee is, zoals een inscriptie aangeeft, in 1621 gesmolten door Sebastiano di Acquapendente.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email