Santa Chiara Basiliek Assisi

Santa Chiara Basiliek Assisi

De Santa Chiara Basiliek in Assisi bestond al toen het lichaam van de in 1253 gestorven Heilige Chiara hierheen gebracht werd door Sint Damiano. Oorspronkelijk lag de Heilige Franciscus zelf hier ook begraven, maar deze werd later naar de naar hemzelf vernoemde basiliek overgeplaatst. Het kruis dat hem toegesproken zou hebben is nog wel in de Basilica di Santa Chiara te bezichtigen. Het is voor zowel religieuze als gewone toeristen één van de belangrijkste kerken van Assisi.

Santa Chiara Basiliek Assisi

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Piazza di Santa Chiara, Assisi, Italië. Telefoon: +39 075812282. Openingstijden: Vanaf 06.30 tot 12.00 uur en vanaf 14.00 tot 19.00 uur. (Gedurende de wintertijd sluit de kerk een uur eerder.) Gesloten: Nooit.

Geschiedenis en beschrijving

Santa Chiara Basiliek Assisi (interieur)
Kruisbeeld

De Santa Chiara Basiliek is een in gotische stijl gebouwde kerk, die wat weg heeft van de Basilica Superiore, met brede zuilen en een tweekleurige (wit en rose) façade met een schitterend roosvenster.

Ze bestaat uit een enkele beuk, met een kruisvormig vloerplan.

Ze is ontworpen door Broeder Filippo da Campello en de bouw was gereed in 1257

Hoewel de kerk ernstig beschadigd werd gedurende de aardbeving van 1997, en ook niet in zijn geheel bezichtigd kan worden, zijn in het presbyterium nog een aantal fresco’s te zien die het leven van de Heilige als thema hebben.

Bezienswaardigheden

De al genoemde wandschilderingen in het presbyterium.

Het Kruis dat Sint Franciscus toesprak bevindt zich in de Capella del Crucifisso aan de linkerkant.

In dezelfde kapel bevinden zich nog enkele relieken, waaronder de soutane en het brevier van de Heilige Franciscus, alsook de soutane en een doosje met haar van Santa Chiara.

Crypte van Santa Chiara

De Heilige ligt begraven in een crypte, die zich onder de beuk bevindt.

Santa Chiara Basiliek, Assisi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email