Santa Croce Camerina (Provincie Ragusa)

Santa Croce Camerina is een kustplaats van ongeveer 11 duizend inwoners in de provincie Ragusa op Sicilië. De stad is ontstaan uit de oude Griekse nederzettingen Kamarina en Kaukana. De grootste attracties zijn de opgravingen bij de Necropolis van Kamarina en de San Giovanni Battista Kerk.

Alles over Santa Croce Camerina (Provincie Ragusa)

Geschiedenis

Santa Croce Camarina is 1596 door markies Giambattista Celestri gesticht. De naam is afgeleid van een beeltenis van de moeder van Keizer Constantijn, Elena, die met een kruis in het oude kasteel afgebeeld was. Camerina is afgeleid van het Griekse Kamárina en is de naam van een rivier in de streek.

Kamarina was ook de naam van de eerste Griekse kolonie die in 598 voor Christus op de plek gevestigd werd.

In 1091 slaagden de Normandiërs er onder graaf Ruggero in de Arabieren uit de streek te verdrijven.

In 1470 was de nederzetting in handen van baron Pietro Celestri, die het leengoed later aan Giovanni Battista Celestri door zou geven.

Bezienswaardigheden

De belangrijkste trekpleister is de San Giovanni Battista Kerk, die in de 12e eeuw opgetrokken is. Deze na de aardbeving van 1693 opnieuw opgebouwde kerk wordt geflankeerd door een klokkentoren.

De Chiesa del Carmine is eveneens in 1693 gebouwd en is in 1875 geheel verbouwd.

Het Palazzo Celestri stamt uit de 16e eeuw.

De archeologische vindplaatsen van de oorspronkelijke nederzettingen Kamarina en Kaukana bevinden zich buiten de bebouwde kom.

Museums

Museo Archeologico Regionale di Kamarina

In het Regionale Archeologische Museum van Kamarina worden die voorwerpen tentoongesteld die bij opgravingen in de stad, bij de Necropolis van Kamarina en in de omliggende streek gevonden zijn tentoongesteld. Dankzij de in tombes in de necropolis gevonden objecten kan men de in de Griekse stad uitgeoefende cultus begrijpen. Er is een speciale sectie die gewijd is aan de onderwaterarcheologie, waar vazen en andere voor de kust gevonden voorwerpen te zien zijn. (Via Gozzi, 122)

Santa Croce Camerina, provincie Ragusa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email