Santa Lucia alla Badia Kerk Syracuse

De Santa Lucia alla Badia Kerk van Syracuse bevindt zich aan het Piazza Duomo. De kerk beschikt over een prachtige voorgevel, maar wordt vooral bezocht omdat er een schilderij van Caravaggio boven het hoofdaltaar hangt.

Santa Lucia alla Badia Kerk Syracuse

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via Santa Lucia alla Badia, 2 – Siracusa (tel.+39 0931 65328). Openingstijden: Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Gesloten: Maandag. Toegangpsrijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

Santa Lucia alla Badia Kerk Syracuse
Santa Lucia alla Badia Kerk bij Nacht

De façade vam de Chiesa di Santa Lucia alla Badia bevindt zich aan het Piazza Duomo.

De kerk is geheel gerestaureerd na de aardbeving die de stad trof in 1693. Bij de verbouwing werd de voorgevel, die voorheen aan de Fonte Aretusa kant was, naar het Piazza Duomo verhuisd.

De façade wordt door een hoofdgestel en een balkon met een mooi gietijzeren hek in drie vlakken verdeeld.

Het onderste deel wordt gekenmerkt door een portaal met aan weerszijden Salomonische zuilen, typisch voor de barokke architectuur. Het fronton is versierd met symbolen van het martelaarschap van Santa Lucia, te weten een zuil, een zwaard, een palmboom en een kroon.

Het bovenste deel wordt gekenmerkt door de rococo architectuurstijl.

Het interieur bestaat uit een enkel schip, waar vier barokke altaars te zien zijn. Het gewelf is met fresco’s die de “Triomf van Santa Lucia ” voorstellen versierd zijn.

In de apsis kan met Caravaggio’s “Begrafenis van Santa Lucia” bewonderen. Dit schilderij hing eerst in de Santa Lucia al Sepolcro Kerk, toen in het Palazzo Bellomo en is sinds kort op de huidige plek te bezichtigen.

Via Santa Lucia alla Badia, 2 – Syracuse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email