Santa Maria Antica Kerk Verona

De Santa Maria Antica Kerk bevindt zich in een hoek van het Piazza dei Signori in Verona. Het was de favoriete kerk van de Della Scala familie, waarvan de leden meer dan een eeuw lang de macht uitoefenden in de stad. De beroemde Arche Scaligeri begraafplaats bevindt zich naast de kerk.

Santa Maria Antica Kerk Verona

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het adres van de Chiesa di Santa Maria Antica is Via Arche Scaligere, 3 – 37121 Verona (tel. +39 045 595508). Het is elke dag gedurende normale kerkuren geopend. Toegang: Onbekend.

Geschiedenis Santa Maria Antica Kerk

De Chiesa di Santa Maria Antica is een klein kerkje, dat echter erg geliefd was bij de voormalige heersers van Verona, de Della Scala familie. Het stamt oorspronkelijk uit de 8e eeuw, maar moest na de aardbeving van 1117 opnieuw gebouwd worden.

Cangrande I Della Scala, een van de machtigste leden van de dynastie, ligt in een sarcofaag boven het kleine portaal van de kerk begraven.

De drie schepen van de eenvoudig aangeklede kerk worden van elkaar gescheiden door twee rijen van zeven zuilen en eindigen in drie kleine apsissen die in de dikke muur van de kapel uitgehold zijn.

De apsissen aan de zijkant worden gekenmerkt door elkaar afwisselende lagen rode baksteen en tufo.

Bezienswaardigheden Santa Maria Antica Kerk

  • In de middelste apsis zijn fragmenten van fresco’s uit de 14e eeuw te zien.
  • De linkerapsis is versierd met een vloermozaïek uit de 8e eeuw.
  • Naast de kerk bevindt zich een begraafplaats met Gothische tombes. In deze Arche Scaligere liggen leden van de Della Scala familie begraven.

Santa Maria Antica Kerk, Verona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email