Santa Maria di Caravaggio Kerk Napels

De Santa Maria di Caravaggio Kerk staat aan de noordzijde van Piazza Dante in Napels. Deze is overigens niet gewijd aan de schilder, maar aan de Heilige Maria van Caravaggio, een klein stadje in Noord-Italië, waar de Maagd verschenen zou zijn. Ze is in 1627 gebouwd danzij een donatie van Felice Pignella en heette toen nog Natività di Maria Kerk.

Santa Maria di Caravaggio Kerk Napels

Geschiedenis

Hoewel de Chiesa di Santa Maria di Caravaggio pas in 1627 gebouwd is vond de wonderbaarlijke verschijning van Maria in 1432 plaats. Caravaggio, waar dit gebeurde, is een klein plaatsje in de provincie Bergamo.

Meteen na de bouw kreeg de Orde der Scolopi de kerk in beheer. Toen deze orde, die ook wel Orde der Piaristen genoemd wordt, naar de San Carlo all’Arena Kerk verhuisde, kwam de kerk in handen van de Orde der Barnabieten.

In 1724 vond een restauratie plaats onder Giovan Battista Nauclerio. Tegelijkertijd werd het bijbehorende klooster tot school omgebouwd.

In 1873 kwam deze school in handen van het door Domenico Martuscelli gestichte “Prins van Napels” (Principe di Napoli) Instituut. Op deze school kregen blinde mensen uit het hele land onderricht. Het monument voor de school is aan Martuscelli gewijd.

Vanaf 1971 is er een gemeentekantoor gehuisvestigd, terwijl de kerk gebruikt wordt als annex van het San Pietro a Majello Conservatorium.

Beschrijving

De kerk bestaat uit een enkel schip en heeft een elliptisch vloerplan met aan weerskanten drie kapellen.

Het schilderij boven het hoofdaltaar is een “Geboorte van Maria” van de hand van Gaetano Gigante uit 1806.

In de linkerkapellen zijn een “Sant’Antonio Zaccharia” van Luigi Scorrano uit 1890 en een “Verschijning van de Maagd aan de Boerin van Caravaggio” te zien. Ook bevinden zich hier de tombe van San Francesco Saverio Maria Bianchi en een standbeeld dat de “Madonna Addolorata” verbeeldt.

In de rechterkapellen zijn een “Madonna van de Voorzienigheid” van Francesco Solimena en een “Kruisafneming” van de hand van Domenico Antonio Vaccaro.

In de crypte bevinden zich de stoffelijke overblijfselen van de familie van San Giuseppe Calasanzio, de stichter van de Orde der Scolopi.

Adres en openbaar vervoer

Openbaar vervoer: Metro: Dante.

Piazza Dante – Napels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email