Santa Maria della Carità Kerk Brescia

De Santa Maria della Carità Kerk in Brescia staat ook bekend als de Buon Pastore Kerk, aangezien ze tot 1998 bij het klooster van die naam hoorde. De architect Agostino Avanzo begon in 1640 met de bouw van de kerk. Het hoogtepunt is een rijkelijk versierd altaar met de beeltenis van de Vergine dei Terragli. Hierachter is een kapel die een gelijkenis met het Santa Casa di Loreto vertoont. De muren zijn versierd met fresco’s, verschillende soorten marmer en sierpleisterwerk.

Santa Maria della Carità Kerk Brescia

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via dei Musei, 41/via Rosa 25121 Brescia (tel. +39 371 313 6165). Openingstijden: Onbekend. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

Santa Maria della Carita Kerk Brescia
Koepel

Voordat de Chiesa di Santa Maria della Carità gebouwd werd stond er al een andere kerk op de plek. Met de constructie van de huidige werd in 1640 begonnen en de inwijding vond in 1755 plaats.

De naam is te danken aan een 15e eeuwse fresco die de Madonna della Carità verbeeldt en oorspronkelijk in het San Girolamo Klooster te zien was.

In de 18e eeuw onderging de kerk een aantal ingrijpende verbouwingen.

Het interieur wordt door een achthoekig vloerplan gekenmerkt. Het sierpleisterwerk en de fresco’s hebben een barokke stijl.

De grootste trekpleister is een getrouwe kopie van het Heilige Huis van Nazareth, dat zich in het Santuario della Santa Casa van Loreto bevindt.

Ook de meerkleurige marmeren vloer is erg mooi.

Via dei Musei, 41/via Rosa 25121 Brescia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email