Santa Maria del Carmine Kerk Alessandria

De Santa Maria del Carmine Kerk is één van de bekendste en mooste kerken van Alessandria. Ze is in de 14e eeuw gebouwd. De huidige aanblik is het resultaat van een restauratie die halverwege de 19e eeuw begon en bijna 100 jaar duurde.

Santa Maria del Carmine Kerk Alessandria

Adres en openingstijden

Het adres van de Chiesa di Santa Maria del Carmine is Via Gerolamo Savonarola, 17 – 15121 Alessandria (tel. +39 0131253652). Openingstijden: Van 08.30 tot 12.00 en van 15.00 tot 18.30 uur (op zondag tot 19.00 uur).

Geschiedenis en beschrijving

Santa Maria del Carmine Kerk Alessandria
Façade

De Santa Maria del Carmine Kerk is in de 1320, in een Gotisch-Lombardische stijl gebouwd. Dit gebeurde voor de bedelorde der Karmelieten, die al sinds de 12e eeuw in de streek vertoefden.

Vanaf 1466 werd de kerk uitgebreid, waarbij als eerste de Cappella Maggiore toegevoegd werd. De door de rijkere families in de stad betaalde verbouwing duurde tot het einde van de 15e eeuw.

In 1745, gedurende de Oostenrijkse successie-oorlog, werd de kerk als militair ziekenhuis gebruikt en vanwege de noodzakelijke verbouwingen flink beschadigd.

Aan het begin van de 19e eeuw deed ze dienst als zetel van de Guardia Nazionale van de regering van Napoleon.

Nadat de kerk vrijwel geheel in verval geraakt was, begon men in 1865 met een verbouwing/restauratie. Hoewel deze reconstructie succesvol was, werd de kerk er niet mooier van, en dus werden de veranderingen in 1931 zo goed mogelijk teruggedraaid.

De kerk bestaat uit drie schepen, die door met puntbogen met elkaar verbonden zuilen van elkaar gescheiden worden. De gewitte delen van het interieur zijn tussen 1954 en 1956 gerestaureerd zodat de oorspronkelijke stenen weer te zien zijn.

Bezienswaardigheden

  • Een Madonna del Rosario (16e eeuw, onbekende kunstenaar).
  • Een polyptiek met een “Kruisiging” en “Santa Lucia tussen de Heiligen Barbara en Agata” (16e eeuw).
  • Een triptiek die “De Heilige Teresa en Crucifix” afbeeldt (18e eeuw).
  • De fresco’s op de zijmuren van de pastorie verbeelden de “Madonna del Carmelo” en de “Maaltijd bij Emmaüs”. De schilder was Dalle Ceste.

Santa Maria del Carmine Kerk, Alessandria

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email