Santa Maria dei Greci Kerk Agrigento

De Santa Maria dei Greci Kerk staat in de straat van dezelfde naam in Agrigento. Ze is gebouwd op de ruïnes van een oude tempel, waarvan nog delen in en, dankzij een plastic vloer, onder de kerk te zien zijn. Hoogtepunten zijn de crypte en een antieke offerkuip.

Santa Maria dei Greci Kerk Agrigento

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via Santa Maria dei Greci – 92100 Agrigento (tel. +39 0922490024 or 3277549152). Openingstijden: Van 10.00 tot 13.00 en van 15.30 tot 19.00 uur. Gesloten: Maandag. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

De Santa Maria dei Greci Kerk is gedurende de middeleeuwen opgetrokken op de plek waar voorheen een tempel stond. Deze Dorische tempel stamt uit de 5e eeuw voor Chr. en de zuilen staan nog overeind langs de muren van de kerk zelf.

Een groot deel van de vloer van de kerk bestaat uit plastic panelen, waardoor het fundamenten van de antieke tempel zichtbaar is. Ook kan men op deze wijze de crypte zien die gebruikt werd voor het balsemen van personen van adelijke afkomst. Bovendien staat er een antieke offerkuip die later als baptisterium gebruikt werd.

In het rechterschip zijn nog fragmenten van middeleeuwse fresco’s uit de 14e eeuw te zien. Een ander hoogtepunt wordt gevormd door een Madonna-beeld uit het begin van de 16e eeuw.

 

Via Santa Maria dei Greci – 92100 Agrigento

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email