Santa Maria del Carmelo Kerk Venetië

Zeg het voort
Share

De Santa Maria del Carmelo Kerk in de sestiere Dorsoduro in Venetië wordt ook wel de Santa Maria dei Carmini Kerk genoemd.

Santa Maria del Carmelo Kerk Venetië

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres : Campo dei Carmini – Venetië (tel. +39 041 5226553). Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 07.00 tot 12.00 en van 14.30 tot 19.00 uur. Toegangsprijs: Gratis. Openbaar vervoer: Lijn 1, halte Ca’ Rezzonico; lijn 2, 5.1, 5.2, 6, 10, 14, halte Zattere; lijn 6, halte San Basilio; lijn N, halte Zattere, San Basilio.

Geschiedenis en beschrijving

Santa Maria del Carmine Kerk Venetie

“San Nicola in de Glorie”

De Santa Maria dei Carmini Kerk is in de 13e eeuw gelijktijdig met het belendende Karmelietenklooster gesticht.

Met de bouw van de kerk werd in 1286 een begin gemaakt, maar de voltooing vond pas in 1348 plaats. Men weet dit omdat het aangegeven staat op de met plantenmotieven versierde protiro van de zijingang.

Het interieur, dat al in de 16e eeuw verbouwd is, werd in de 17e eeuw verder verrijkt door een houten versiering van de bogen van het middenschip, waarop heiligen en profeten afgebeeld werden. Ook zijn er een aantal schilderijen te zien die gebeurtenissen uit de geschiedenis van de orde als thema hebben.

Hoogtepunten zijn een “San Nicola in de Glorie” van de hand van Lorenzo Lotto en een door Cima da Conegliano geschilderde “Geboorte met Heiligen”.

Campo dei Carmini – Venetië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *