Santa Maria Del Carmine Kerk Brescia

Met de bouw van de Santa Maria del Carmine Kerk in Brescia werd in 1429 een aanvang gemaakt. Het zou vijftig jaar duren om de kerk te voltooien. Het opvallendste aspect aan deze 75 meter lange kerk zijn de pinakels op de façade. De drie kloostergangen naast de kerk vormen de zetel van de Bibliotheek van de Universiteit van de stad.

Santa Maria Del Carmine Kerk Brescia

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Contrada del Carmine, 5/Vicolo Manzone, 7 – 25122 Brescia (tel. +39 03040807). Openingstijden: Vrijdag t/m zondag van 10.00 tot 12.00 envan 15.00 tot 18.00 uur. Gesloten: Maandag t/m donderdag. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

Santa Maria del Carmine Kerk Brescia
Pinakels

De Chiesa di Santa Maria del Carmine is in de 15e eeuw gebouwd en de meeste fresco’s in de kerk zijn in hetzelfde tijdperk geschilderd.

Het hoogtepunt van de kerk is de door Vincenzo Foppa van plafondschilderingen voorziene 3e kapel rechts, de zogeheten Averoldi Kapel.

De Cappella de Rosis bevindt zich achterin het linkerschip. Hier bevindt zich een groep van tien standbeelden op ware grootte, die samen de “Treurnis om de Dode Christus” verbeelden. De beeldengroep stamt uit de eerste helft van de 16e eeuw.

De ingang tot de drie kloostergangen van het voormalige Karmelietenklooster is in de Vicolo dell’Anguillara, 8. Het kleinste stamt uit de 15e eeuw en bevindt zich aan de westkant van de kerk. De andere twee bevinden zich aan de oostkant. In de Chiostro Maggiore, die in 1478 gebouwd is, staat een 16e eeuwse fontein. De zuidelijke kloostergang is in 15221 gebouwd, en in de 18e eeuw gerestaureerd.

Fotogalerij Santa Maria del Carmine Kerk

Contrada del Carmine, 5 – Brescia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email