Santa Maria della Cattolica dei Greci Kerk Reggio Calabria

De Santa Maria della Cattolica dei Greci Kerk is de oudste kerk van Reggio Calabria. Net als de meeste gebouwen in de stad werd de kerk bij de aardbeving van 1908 verwoest en later weer opgebouwd. De grootste trekpleister voor toeristen wordt gevormd door de cassettes die de bronzen portaal sieren.

Santa Maria della Cattolica dei Greci Kerk Reggio Calabria

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via Aschenez, 163, 89125 Reggio Calabria. Telefoon: +39 0965 24484. Openingstijden: Onbekend. Toegangsprijs: Gratis. Italiaanse naam: Chiesa Protopapale di Santa Maria della Cattolica dei Greci.

Geschiedenis en beschrijving

Santa Maria della Cattolica dei Greci Kerk Reggio Calabria
Cattolica dei Greci Kerk

De Santa Maria della Cattolica dei Greci Kerk is de oudste Christelijke kerk van Reggio Calabria. Gedurende de Byzantijnse periode was het ook de belangrijkste kerk in de stad. Deze vooraanstaande positie ging pas verloren toen de Latijnse riten de kerk overnamen.

De kerk werd in 1876 opnieuw opgebouwd, na drie jaar eerder door een aardbeving vernield te zijn geweest. De architect was Antonino Pugliese en deze liet de kerk iets verder naar het oosten ten opzichte van de oorspronkelijke tempel in een neo-klassieke stijk herconstrueren.

De aardbeving van 1908 bracht opnieuw beschadigingen aan. Na een restauratie in de 50’er jaren werd de kerk in 1957 heropend.

Het hoofdportaal heeft twee zes meter brede deuren, die door de lokale beeldhouwer Giuseppe Niglia van verguld brons gemaakt zijn. Op het portaal zijn acht cassettes te zien, die achtereenvolgens “de aankondiging van de Heer”, “de Geboorte”, de “Presentatie bij de Tempel”, “de Vlucht naar Egypte”, “de Preek van Jezus bij de Tempel”, “de Bruiloft van Cana”, “de Kruisiging” en “de Maria-Hemelvaart” verbeelden.

Via Aschenez, 163 – Reggio Calabria

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email