Santa Maria della Fava Kerk Venetië

De Santa Maria della Fava Kerk in de sestiere Castello in Venetië staat ook bekend onder de naam Santa Maria della Consolazione Kerk. De grootste trekpleisters van de kerk zijn enige schilderijen van de hand van Giambattista Tiepolo.

Santa Maria della Fava Kerk Venetië

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres : Campo della Fava, 30122 Castello – Venetië (tel. +39 041 5224601). Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 09.30 tot 11.30 en van 16.30 tot 19.00 uur; zondag van 16.30 tot 19.30 uur. Toegangsprijs: Gratis. Openbaar vervoer: Lijn 1, 2, N, A (halte Rialto).

Geschiedenis en beschrijving

Santa Maria della Fava Kerk Venetie

Tiepolo – Het Onderricht van Maria

De Santa Maria della Fava Kerk is in de 1496 gebouwd, met het doel er een beeltenis van de “Madonna met Kind” onder te brengen, waaraan wonderlbaarlijke krachten toegeschreven werden.

Nadat de oorspronkelijke kerk in 1662 in handen van de Orde van San Filippo Neri kwam werd de kerk geheel verbouwd. Met deze verbouwing werd in 1701 een begin gemaakt. De werkzaamheden stonden onder leiding van Antonio Gaspari, die zich door de Romeinse traditie liet inspireren en een kerk met een enigszins ovalen vloerplan, een koepel en een tamboer ontwierp.

De naam della Fava zou volgens de overlevering afkomstig zijn van een oude banketbakkerij die beroemd was vanwege de zogeheten “Fava dei Morti”. Dit was een gebakje tot op de Dag der Doden, 2 November, gegeten werd. Het is echter waarschijnlijker dat de kerk eenvoudigweg naar de familie Della Fava genoemd is.

Campo della Fava, 30122 Castello – Venetië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *