Santa Maria Kerk Sperlonga

De Santa Maria Kerk (Sanctae Mariae de Sperlonche) is de oudste kerk van Sperlonga. Ze is een aantal jaren gesloten geweest wegens restauratiewerkzaamheden. Tegenwoordig vinden er vooral concerten en andere culturele evenementen plaats.

Adres Santa Maria Kerk

Het adres van de kerk is Via Porta Piccola – 04029 Sperlonga.

Weetjes Santa Maria Kerk Sperlonga

De Chiesa di Santa Maria is in het begin van de 12e eeuw gebouwd. Ze wordt gekenmerkt door twee beuken, waar in de loop der eeuwen andere ruimtes aan toegevoegd zijn.

Het hoofdaltaar wordt opgesierd door een schilderij dat de Madonna Assunta verbeeldt. Toen Paus Leo I (ook bekend als Paus Leo de Grote) in het begin van de 18e eeuw tot schutsheilige van Sperlonga werd verklaard, werden de oude Cappella del Presepe(achterin rechts) en een standbeeld van de Napoletaanse school aan hem gewijd.

Samen met de San Domenico Kapel met een beschilderd gewelf en een 18e eeuws altaar worden de belangrijkste trekpleisters in deze kerk gevormd door de verschillende muurschilderingen in de kerk, waarvan sommigen uit de 12e eeuw stammen.

De religieuze funktie van de kerk is overgenomen door de in 1964 gebouwde Santa Maria Assunta in Cielo Kerk (Piazza Europa – 04029 Sperlonga).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email