Santa Maria Maddalena Kerk Assisi

De relatief minder bekende Santa Maria della Maddalena kerk in Assisi bevindt zich buiten de stad, langs de straat die Santa Maria di Rivotorto verbindt met de Santa Maria degli Angeli in Porziuncola Kerk. De kerk hoort bij de deelgemeente Rivotorto.

Santa Maria Maddalena Kerk Assisi

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: SS75, 06081 Rivotorto (Assisi). Telefoon: Niet bekend. Openingstijden: Niet bekend. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

De oorspronkelijke naam van deze oude kerk, die al in de 12e eeuw bestond, was San Lazzaro in Arce. Er wordt aangenomen dat ze bij het ziekenhuis hoorde waar Sint Franciscus de leprozen verpleegde. Het is zeker dat de huidige naam al in 1332 gebruikt werd.

Het is niet bekend wanneer dit verzorghuis (op de kapel met de stenen façade en de kleine klokkentoren na) precies met de grond gelijk gemaakt werd. In het Museo Nazionale di Palazzo Venezia in Rome is er nog wel een bronzen zegel van te zien (in de Sala Sigilli).

De aanleg van een nieuwe straat zorgde ervoor dat de oorspronkelijke ingang niet meer gebruikt kan worden. De huidige ingang is aan de linkerkant van de kerk.

In de apsis bevindt zich een zwaar beschadigde 17e eeuwse fresco die de “Kruisiging” verbeeldt, terwijl boven de apsis een schilderij te zien is dat de “Aankondiging van de Heer” als thema heeft.

Santa Maria Maddalena Kerk Assisi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email