Santa Maria Maddalena Kerk Cremona

De Santa Maria Maddalena Kerk in Cremona is in de 13e eeuw gebouwd, al is de huidige aanblik het resultaat van een latere verbouwing. Hoogtepunt is een triptiek van de hand van Tommaso Aleni.

Santa Maria Maddalena Kerk Cremona

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via Realdo Colombo, 2 – 26100 Cremona.

Geschiedenis en beschrijving

De Santa Maria Maddalena Kerk is halverwege de 13e eeuw gebouwd, al was ze toen nog gewijd aan San Clemente. Halverwege de 15e eeuw vond de nieuwe inwijding plaats. In die tijd werd ook een standbeeld van de heilige vanuit een oratorium bij de Porta Ognissanti naar de kerk verplaatst.

De kerk bestond in de 15e eeuw uit een enkel schip. De bouwstijl vertoonde zowel Renaissance als laat-Gotische kenmerken.

Tussen 1623 en 1626 liet de architect Carlo Mariani de vloer ophogen, terwijl de gewelven van de kapellen juist verlaags werden. De werkzaamheden werden echter door een pestepidemie onderbroken en nooit weer hervat. Hierdoor zijn het presbiterium en de gewelven van het schip nog in de oorspronkelijke staat te zien.

Hed presbiterium wordt bedekt door een paraplu-vormig gewelf. De versieringen zijn geod bewaard gebleven. De grootste trekpleister is de poliptiek van de hand van Tommaso Aleni, met de “Aanbidding van het Kind” in het midden en “Gebeurtenissen uit de Levens van Santa Maria Maddalena en San Clemente” op de predella.

Het houten standbeeld van San Rocco in de eerste kapel rechts stamt uit het begin van de 17e eeuw. Het houten kruisbeeld in de tweede kapel is in 1714 gemaakt en in de derde kapel staat een altaar met relikwieën van de dichtbij Cremona vermoorde San Geroldo.

Via Realdo Colombo, 2 – Cremona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email