Santa Maria di Nazareth Kerk Venetië

Zeg het voort
Share

De Santa Maria di Nazareth Kerk in Venetië wordt ook wel Chiesa degli Scalzi genoemd. De kerk wordt opgeluisterd door schilderijen van onder andere Tiepolo en Morlaiter en wordt verder opgeluisterd door overdadige versieringen. Baldassarre Longhena was de architect.

Santa Maria di Nazareth Kerk Venetië

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres : Cannaregio, 54 – Venetië (tel. +39 041 715115). Openingstijden: Van 07.30 tot 11.50 en van 16.00 tot 19.00 uur. Toegangsprijs: Gratis. Openbaar vervoer: Lijn 1, 2, 3, 41, 42, 51, 52, N, VA (halte Ferrovia).

Geschiedenis en beschrijving

Santa Maria di Nazareth Kerk Venetie

Op dit schilderij van Canaletto is de Chiesa degli Scalzi afgebeeld (rechts).

De Santa Maria di Nazareth Kerk is voor de Orde der Baarvoetse Karmelieten gebouwd, wat de bijnaam Chiesa degli Scalzi verklaart.

De architect was Baldassarre Longhena, die in 1649 ook met de bouw van het bijbehorende klooster begon.

De kerk is rijkelijk versierd met marmer van verschillende kleuren en de algehele praal van het gebouw werd waarschijnlijk door de orde opgelegd om haar eender te maken aan de Romeinse en Spaanse kerken van de orde.

De voorgevel werd tussen 1672 en 1680 gecompleteerd. Deze wordt gekenmerkt door dubbele zuilen die de nissen met heiligenstandbeelden van elkaar scheiden.

In 1915 werd de fresco “Transport van het Heilige Huis van Loreto” van de hand van Tiepolo tijdens een bombardement door de Oostenrijkers verwoest. De overgebleven fragmenten van het werk zijn in de Galleria dell’Accademia te zien.

Cannaregio, 54 – Venetië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *