Santa Maria Sopra Minerva Kerk Assisi en Tempel

Santa Maria Sopra Minerva Kerk - Top 10 bezienswaardigheden Assisi

De Tempel van Minerva en de kerk van Santa Maria Sopra Minerva bevinden zich in het Piazza del Comune in het centrum van Assisi. In 1539 werd de de tempel omgebouwd tot kerk. De huidige aanblik is het resultaat van een verbouwing in de 17de eeuw. Sindsdien is deze barokke structuur vrijwel onaangetast gebleven.

Santa Maria Sopra Minerva Kerk Assisi

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Piazza del Comune, Assisi, Italië. Telefoon: +39 075813085. Openingstijden: 7,15 tot 14,00 uur en 17,00 tot 19 uur. In het weekend gaat de kerk een uur later open. Gesloten: Dinsdag en vrijdag. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

De Tempel

Tempel van Minerva Assisi
Tempel van Minerva

Van deze tempel is enkel de zeer goed bewaard gebleven façade – zes Korintische zuilen en een timpaan – nog te zien. Ze is gebouwd door de quatorviri (magistraten die met de aanleg van wegen belast waren) Gneo Cesio en Tito Cesio Prisco. De timpaan is lager dan de onringende gebouwen, wat een beetje een vreemde indruk maakt.

Waarschijnlijk was de oorspronkelijke tempel ondanks de vondst van een beeldje dat een vrouwelijke figuur verbeeldt, niet gewijd aan Minerva, maar aan Hercules, iets waarop ook een gevonden herinneringsbordje lijkt te wijzen.

De Kerk

In 1539 werd de de tempel omgebouwd tot kerk. De huidige aanblik is het resultaat ven een verbouwing in de 17de eeuw. Sindsdien is deze barokke structuur vrijwel onaangetast gebleven.

Weetjes

Niet al te lang geleden zijn in deze kerk, dichtbij het altaar, enige resten ontdekt van de oude Romeinse tempel en men heeft besloten deze zichtbaar te houden.

Van 1215 tot 1270 was de tempel het hoofdkwartier van de gemeente Assisi, die toen pas net gevormd was.

Tot de 15de eeuw deed het gebouw zelfs dienst als gevangenis.

Op één van de fresco’s van Giotto in de Basilica Superiore is de Tempel van Minerva afgebeeld.

Santa Maria Sopra Minerva Kerk, Assisi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email